Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@19:46:28 GMT

تیر خلاص به نابودی باغ گیاه‌شناسی ملی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۲۸۶۲

تیر خلاص به نابودی باغ گیاه‌شناسی ملی

همه چیز از هشدار کنشگران محیط زیست آغاز شد. آنها با انتشار تصاویری در فضای مجازی خبر دادند که در منتها‌الیه شمالی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در منطقه ۲۲تهران، پروژه ساخت ۲۲برج پرتراکم کلید خورده است.

روزنامه ایران: تجاوزی آشکار به حریم بزرگ‌ترین گنجینه ملی و سرمایه ژنتیکی کشور با طاعونی به نام برج‌سازی در کلانشهر تهران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مجموعه باغ ملی گیاه‌شناسی در واکنش به چنین خبر تأسف‌برانگیزی، نسبت به نابودی باغ گیاه‌شناسی و گونه‌های منحصر‌به‌فرد جهان در این باغ هشدار داد. فعالان محیط زیست نیز بعد از انتشار این اخبار ساکت ننشسته و کارزاری با عنوان «درخواست رسیدگی به مخاطره جدی برای باغ ملی گیاه‌شناسی ایران» راه‌اندازی کردند. در بخشی از این درخواست آمده است: «مخاطره جدی که پیش‌روی باغ ملی گیاه‌شناسی ایران است، منجر به نابودی بزرگترین گنجینه ملی کشور عزیزمان ایران می‌شود. تردیدی نیست که این آسیب‌ها زوال گونه‌های گیاهی و مهاجرت پرندگان و سایر جانوران مأمن گرفته در آن را سبب می‌شود.»


به گزارش «ایران»، عادل جلیلی رئیس باغ ملی گیاه‌شناسی، ساخت این برج‌ها را تهدیدی جدی علیه بزرگ‌ترین باغ گیاه‌شناسی خاورمیانه توصیف و تأکید کرد: «اگر این ساخت‌وسازها انجام شود، باغ گیاه‌شناسی و گونه‌های منحصر‌به‌فرد جهان در این مجموعه از بین خواهند رفت. در این باغ چهارهزار و ۳۰۰گونه گیاهی انحصاری ایران جمع‌آوری شده و با از بین رفتنشان نتیجه میلیون‌ها سال تلاش برای حفظ محیط زیست از بین خواهد رفت.»


باغ گیاه‌شناسی؛ سرمایه ملی و جهانی

جلیلی گفت: «ساخت باغ‌های گیاه‌شناسی در یک کشور، هم سرمایه ملی و هم سرمایه جهانی است. در باغ گیاه‌شناسی ملی، استانداردهای جهانی رعایت شده و یکی از باغ‌های گیاه‌شناسی مطرح در دنیا به شمار می‌رود. این باغ همچنین منابع گیاهی و ژنتیکی کشور را محافظت کرده و گونه‌های گیاهی انحصاری، در معرض انقراض، نادر و دارای ارزش اقتصادی را در خود جای داده است.»


بانک ژن منابع طبیعی در خطر است

در همین حال فاطمه سفید‌کن معاون مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، با ابراز تأسف از صدور مجوز ساخت برج‌های پرتراکم باغ گیاه‌شناسی و نادیده گرفته شدن بانک ژن نادرترین و منحصر‌به‌فردترین گونه‌های گیاهی در جهان گفت: «گویا در کشور ما همه‌چیز برعکس شده است! هر باغ گیاه‌شناسی در دنیا تحت حمایت دولت‌ها قرار داشته و شهرداری‌ها برای حفظ و تقویت آن تلاش مضاعف می‌کنند، اما در اینجا متأسفانه مردم باید احساس خطر کرده و برای حمایت از گونه‌های گیاهی و محیط زیست کارزار تشکیل داده و به پا خیزند. چرا ما در کشورمان باید اجازه دهیم چیزی در طی سال‌ها نابود شده و تازه به‌فکر احیای آن بیفتیم.»


تیرخلاص بر نابودی گونه‌های گیاهی

هادی کیادلیری دبیر شورای مراجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی نیز با انتقاد از طاعون برج‌سازی در اطراف بزرگ‌ترین گنجینه ملی کشور گفت: «باغ گیاه‌شناسی، مرکز تولید علم بوده و درنهایت نیز بلاهای عظیم طبیعی از دل این مطالعات خنثی می‌شود. در حقیقت شاخص تعالی هر جامعه به میزان توجه مردم به مسائل محیط زیستی و طبیعت کشور بازمی گردد، اما متأسفانه برخی از دولتمردان این مرز و بوم، به مسائل اقتصادی اهمیت بیشتری می‌دهند. این درحالی است که قطعاً با بی‌توجهی به مسائل طبیعت و اکولوژی، فاجعه اقتصادی عظیمی به بار خواهد آمد. ما همه ساله میلیاردها تومان برای روزدرختکاری و حفظ طبیعت هزینه کرده و فرهنگ‌سازی را در میان مردم توسعه می‌دهیم؛ غافل از اینکه در کنار این فرهنگ‌سازی‌ها یک فرهنگ‌سازی خاموش نیز وجود دارد؛ اینکه دولتمردان در عمل با اقداماتی ناصحیح تمام این زحمات را هدر دهند. به‌عنوان نمونه نریختن زباله در طبیعت فرهنگ‌سازی می‌شود اما خود دولتمردان این موضوع را نادیده گرفته و زباله‌ها را داخل جنگل‌ها و منابع طبیعی رها می‌کنند. از سویی به مردم گفته می‌شود که شاخه‌های درخت را قطع نکنند اما مشاهده می‌کنیم که همین دولتمردان، هزاران الوار را بدون مجوز قطع می‌کنند.»


وی احداث برج‌های پرتراکم در بالادست باغ گیاه‌شناسی را تیرخلاص بر نابودی گونه‌های گیاهی این باغ توصیف کرده و گفت: «ساخت برج‌های پرتراکم همجوار باغ ملی گیاه‌شناسی که برای مملکت ما یک مرجع محسوب می‌شود، قطعاً صدها هزار ساعت کار علمی و پژوهشی را نابود خواهد کرد. این بدان معنا است که ما بخشی از پارک را نابود کرده و سپس به احیای آن برخیزیم. در حقیقت چنین اقدامی پشت کردن و بی‌توجهی به علم، طبیعت و فرهنگ‌سازی جامعه است. نابودی طبیعت هزینه‌های سنگینی را به جامعه تحمیل می‌کند. پیش‌تر نیز شاهد بودیم که پروژه‌هایی از ساخت‌وساز در اطراف باغ انجام شد. درنتیجه چنین اقدامی، بعضی از چاه‌های باغ خشک شده و با سقوط سفره‌های آبی، درختان دچار مشکل شدند. انواع بیماری‌ها، آفات و بویژه آفاتی که دقیقاً استرس‌های خشکی را در آنجا نشان می‌دهد، طغیان کرد. در نهایت نیز با صرف هزینه‌های بسیار زیاد از بیت‌المال این درختان نجات پیدا کردند.»

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: باغ ملی گیاه شناسی گونه های گیاهی باغ گیاه شناسی فرهنگ سازی محیط زیست برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گاردین: هدف نتانیاهو اساسا غیرواقعی است
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است